pin it

Welkom bij de tafel van 12 pagina

Tafel van 12

Hier kan je de tafels van 12 oefenen. Je kan de tafel van 12 op een rij oefenen als je dat goed gaat kan je het iets moeilijker maken door de tafels door elkaar te oefenen. Wil je de tafel van twaalf op tijd oefenen, dat kan natuurlijk via de tempotoets. Wil je even rustig oefenen dan raden we aan het werkblad van de tafel van 12 uit te printen en deze in te vullen. Het getal twaalf wordt ook vaak aangeduid als dozijn.


1. Op een rij

Vul de antwoorden in. Als je alle antwoorden hebt ingevuld druk dan op 'Nakijken' om te zien of je alles goed hebt! Heb je alle vragen goed, oefen dan de vragen van de Tafel van 12 door elkaar.


Advertentie:

2. Door elkaar

Oefen de Tafel van 12 door elkaar. Vul alle antwoorden in en druk op nakijken om te zien of je alles goed hebt.


3. MeerkeuzeWerkblad Tafel van 12 printen

Klik het werkblad aan om deze in groter formaat te bekijken. Voor het werkblad van de Tafel van 12 worden drie verschillende oefenvormen aangeboden. Bij de eerste oefening is het de bedoeling van de som een lijntje te trekken naar het juiste antwoord. Bij de tweede oefening is het de bedoeling het missende getal in de te vullen en zo een juiste som te vormen. Bij de derde oefening staan de sommen van de tafel door elkaar weergegeven en kunnen ze beantwoordt worden.

Beschrijving Tafel van 12

Hier kan je het Tafel van 12 oefenen door alle antwoorden in te vullen en daarna te kijken hoeveel je er goed gemaakt hebt. De tafels kunnen in verschillende varianten worden geoefend. Nu ben je op de Tafel van 12 pagina waar de tafelsommen op een rij geoefend kunnen worden. Als je het oefenen op een rij beheerst kan je er voor kiezen om de rekensommen door elkaar te gaan oefenen. De tafels leren kan online op de computer, tablet, ipad en mobiel. Deze tafel leer je met rekenen in groep 4